Oldal kiválasztása

Milyen egy jó ellenőrző lista, és hogyan használd a bizniszedben?

Szerző:

“Ezt nem hiszem el! Elutaztam Nápolyba két hétre, és a telefontöltőmet nem hoztam magammal…”

Voltál már te is úgy NYARALÁS előtt, hogy időt töltöttél azzal, hogy alaposan átgondold, mi mindent szeretnél magaddal vinni? Majd ezt követően gondosan összekészítettél és bebakoltál mindent. Megérkezésed után — több száz, vagy több ezer kilométerre az otthonodtól — mégis a homlokodat verted a falba, mert a telefontöltőd csak nincs nálad. De még a búvárszemüvegedet sem hoztad magaddal, pedig…

Minden egyes nyaralás előtt újra a nulláról kell kitalálni, mit csomagolj össze. Ez idő. ⏱️ Ha pedig otthon marad valami, akkor az minimum hiányzik, de rosszabb esetben bosszantó 😡 és akár keresztül húzhatja az önfeledt kikapcsolódásodat is. 🏝️

TIPP: ha azon kapod magad, hogy valamit nem pakoltál be, pedig kellett volna, ÍRD FEL (pl. a telefonod egyik jegyzettömbjébe)! Így a következő utazásod előtt tudni fogod, mi mindenre van/lehet szükséged az úton és a megérkezésed után.

Ez amolyan recept. 🍲

Pontosabban a receptek összetevőinek a listája.
Tudod: ha főznél, mit készíts elő, vagy előtte mi mindent vásárolj, hogy a kedvenc ételed el tudd készíteni.

🟡 De amikor egy új szolgáltatást akarsz piacra dobni, akkor nem csupán az összetevőkkel kell tisztában lenned, hanem azzal is, hogy lépésről lépésre mi mi után következik. Kinek, mikor, mit kell csinálnia?

Az egyik legnagyobb vállalkozói hiba:
az erőltetett ügyfélszerzés. Itt van egy 27+3 elemes ellenőrző lista, ami segít, hogy minél több időt tölthess azzal, amit szeretsz, és a lehető legkevesebbet azzal, amit a hátad közepére sem kívánsz. Mielőtt pénzt és időt áldoznál weblapra, hirdetésre, arculatra, vagy tartalomgyártásra, és görcsös ügyfélszerzésbe fognál, nézd át ezt a listát, hogy minden lényeges dolog a helyén legyen! Részletekért kattints ide!

Persze ha te egyéni szolgáltatóként mindent magad csinálsz, akkor most még minden teendő mellett majd a te neved fog szerepelni. 😉

Mégis nagy könnyebbséget jelent, ha tudod LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE mit kell tenned, hogy a várt eredményt kaphasd.

Így hát a számodra hasznos ELLENŐRZŐ LISTÁNAK az alábbiakat érdemes tartalmaznia:

✅ Legyen benne eszközlista, vagyis tudd előre, mi mindenre van/lesz szükséged az adott lépés megtételéhez.
✅ Tartalmazza a feladatokat.
✅ Jó, ha nem egy kupac infót tartalmaz, amik véletlenszerűen követik egymást, hanem megfelelő sorrendben. Hiszen az sem mindegy, hogy előbb dobod bele a forró vízbe az egész marhacombot, és amikor megpuhult, csak utána kockázod fel, vagy fordítva, előbb vágod apró darabokra, és utána pirítod, főzöd.
✅ A sorrendiség mellett az ütemezés és az időtartam is fontos, hasonlóan a tojásfőzéshez: nem mindegy, hogy 2 másodpercig, 10 percig, vagy netán 2 napig van a 100C fokos lobogó vízben.
✅ Tehát jó, ha minden szükséges alapanyagot és eszközt, valamint lényeges lépést tartalmaz — ráadásul megfelelő sorrendben — a listád. Emellett az is hasznos, ha van mozgástered. Vagyis ha a listád nem merev, nem megváltoztathatatlan, hanem saját magadra és vállalkozásodra szabhatod. ➡️ Pl.: ha utazásról van szó, és mondjuk Budapestről az olaszországi Nápolyba akarsz eljutni, akkor mehetsz a saját autóddal, de bérelhetsz is, tekerhetsz bringával, stoppolhatsz, vonatra ülhetsz, vagy repülőre is, de eljuthatsz oda akár gyalog is. Vagyis nem szükséges egyetlen járműre (konkrét specifikus eszközre) korlátozni az utazásodat.

Egy ilyen részletes ellenőrző listát állítottam össze, ami akkor segít téged leginkább, ha te

  1. olyan vagy, akit senki sem tud eltántorítani, vagy
  2. olyan, aki már csinálja, de… Tovább >>

Pin It on Pinterest

Share This