Oldal kiválasztása

A kép forrása: unsplash.com

Van úgy, hogy válaszúthoz érkezünk. Van úgy, hogy elkedvetlenedünk. Ha unjuk, vagy már utáljuk is, amit csinálunk, mégis folytatjuk, könnyen kiéghetünk. Nézd meg, hogyan tudod eldönteni, hogy abbahagyj valamit, vagy folytasd tovább!

Ha nem imádod, amit csinálsz, ne csináld! Ha azt sem szereted, amiért csinálod, szintén ne csináld! Ha reggelente nem tettvággyal ébredsz, ha nem rajongsz azért, amit nap mint nap csinálsz, akkor lehet, hogy itt az ideje új utat választanod.

Persze nem kell minden nap kiemelkedőt alkotnod, de tedd oda magad.

Félszívvel csak gyötröd magad.
Félszívvel csak pocsékolod az energiád.

Ha valamibe csak félig teszed bele magad, ez azt jelenti, hogy egy részed máshová vágyódik.
Kételyeid vannak…

Ha munkádban, vagy életed bármely más részén fejlődni szeretnél, akkor ne tartsd magad kétségek között! Vagy csináld úgy, hogy (újra) szeresd, amit csinálsz, vagy csinálj mást. Bármi mást!

De ne szívasd magad!
Se másokat!

A környezetedben lévők is többet érdemelnek: az ügyfeleid, stratégiai partnereid, munkatársaid, és igen, a férjed/feleséged és a gyerekeid is.

Élj!
Úgy értem vesd bele magad.
Merj élni!

Ez azzal jár, hogy elkötelezed magad számodra fontos dolgok mellett. Célt teszel magad elé.
Onnan tudod, hogy megfelelő célt követsz, hogy élvezed azt, ami előtted van. Kalandként éled meg.

Játssz!

Igen, felfoghatod játékként is.
Akár vállalkozást építesz, akár gyereket nevelsz, vagy a párkapcsolatodat szeretnéd jobbá tenni, mindegyik esetben kihívásokkal, meglepetésekkel és saját korlátaidat feszegető feladatokkal fogsz találkozni. Ez akkor is így van, ha élvezed, akkor is, ha utálod.

Tudod, ez olyan, mint az eső: akkor is hull, ha elfogadod, akkor is, ha bosszankodsz miatta.

Mit gondolsz, élvezetesebb lenne számodra is, ha nem merevednél bele, és nem vennéd túl komolyan a feladataidat? Vagy, ha nem panaszkodnál, milyen leosztást kaptál, hanem igazodnál a soron következő új feladathoz, és egyszerűen csak megcsinálnád, hogy haladhass előre az életed játéktábláján?

Egy-egy konzultáció során – ami számomra mindig egy izgalmas kalandtúra – azt keressük közösen, mi a legjobb módja, hogy sanyargatás helyett akár szárnyalhass is.

Ne várj a csodára! Az idő ugyanis önmagában nem feltétlenül tesz jobbá akármit. Tedd meg te az első lépést! Akkor is, ha ez azzal jár, hogy az út, amin haladsz, nem a legkényelmesebb. De ettől még a cél, ami felé tartasz, és amivé/akivé válsz, az igenis lehet élvezetes és értékes.

Számodra, és persze a környezetedben lévő számára is.

Ha szeretnél jelentkezni erre a díjmentes — élő, online — konzultációra, töltsd ki az alábbi mezőket!

További bejegyzések

Több szabadidő, kevesebb munka. Hogyan?

Több szabadidő, kevesebb munka. Hogyan?

zinte minden coach és segítő szolgáltató szereti a szakmáját, ért is hozzá. Viszont szeretnének több szabadságot, magasabb bevételt, és úgy általában nagyobb rugalmasságot az életükben és a munkájukban. A legtöbben éppen ezért vágnak bele a...

bővebben
Kiváló coachok, csapnivaló vállalkozók

Kiváló coachok, csapnivaló vállalkozók

Nem a szakmai tudással van a gond. Az megy. De az üzleti folyamatok, az árazás, a kiszámítható érdeklődőszerzés, na meg az értékesítés rendszere hiányos. Másoknál meg botrányos. A praxis pedig cseppet sem hasonlít a kezdetben megálmodotthoz. De van kiút!

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This