Oldal kiválasztása

A kép forrása: unsplash.com

A mai bejegyzés hanganyaga (3:28) / Kattints ide!

Imádtam a bonyolult dolgokat. Legalábbis szerettem ezt a látszatot kelteni. Annyira belebonyolódtam, hogy közben én is elhittem, hogy ez éltet:

  • a hosszú, többszörösen összetett mondatok,
  • meg a komplex, szinte átláthatatlanul kacifántos üzleti folyamatok, és
  • a sok, gyakran nagyon is bonyolult, matematikai számolások sorozata.

De az az igazság, hogy mindig is szerettem az egyszerű dolgokat.
A futás is ilyen számomra.

A coaching is.

Sőt, a legjobb élményeim és legklasszabb eredményeim egyszerűséghez köthetők.

Egyszerűen könnyebb

Az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben érthető példa az, amikor egy borház képviseletében a Budavári Borfesztiválon kiállítóként részt vettem. A standon volt egy rakat bor, meg jó pár tucat palackozott must. Senki sem vitt a mustból. Nem fogyott, pedig alig fértünk el tőle a pici faházban. Jó lett volna, ha legalább egy-két rekesszel elfogy – gondoltuk -, mert akkor lesz egy kis mozgásterünk.

De semmi…

Majd jött az ötlet: írjuk ki, hogy van nálunk must.

Az ötnapos fesztivál harmadik napján egy fehér lapra nagy betűkkel ennyit írtunk ki:

Itt friss
MUST
kapható.

Az eredmény az lett, hogy nem csak az a néhány rekesznyi must fogyott el, amitől alig bírtunk mozdulni, de még kétszer-háromszor fel kellett töltenünk a faházat, és még így is a fesztivál vége előtt elvitték az UTOLSÓ KORTYOT is.

Egy egyszerű kiírásnak köszönhetően.

Vagyis a mai üzenetem ez:
EGYSZERŰSÍTS!

Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy valamit EGYSZERŰEN és KÖNNYEN megtenni, nos, ehhez gyakran kanyargós és rögös úton jutunk el.

Nekem 19 évembe telt, mire le tudtam egyszerűsíteni, és mindössze három pontba össze tudtam foglalni, hogyan segítek másokat sikerhez.

A 3 fő mozzanat:

1.) Szabj irányt!
2.) Cselekedj!
3.) Optimalizálj!

Attól függően pedig, hogy MILYEN PÁLYÁN JÁTSZOL, a második pontot ki lehet bontani.

Ha pl. szakértői (coach, személyi edző, dietetikus, nyelvtanár, tanácsadó, stb.) vállalkozást építesz, akkor ezekkel foglalkozz:

2.1 Tervezz!
2.2 Alkosd meg a cuccod, szolgáltatásod!
2.3 Tedd ismertté!
2.4 Szűrj!
2.5 Értékesíts!
2.6 Szolgáltass!
2.7 Kezeld jól a vállalkozásod pénzügyeit!

Ugyanígy megvan annak is a módja, mit csinálj, ha jobb párkapcsolatot akarsz, vagy kiemelkedőbb sporteredményt, vagy vezetőként inspiráltabb csapatot szeretnél.

Ha szeretnéd, ezekre megkereshetjük közösen a választ. Ha úgy érzed, szeretnél változtatni, egyszerűsíteni, gyere, nézzünk rá együtt ezen a díjmentes — élő, online — konzultáción.

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi mezőket!

További bejegyzések

“Hé, ebből a faluból ezt nem lehet…”

“Hé, ebből a faluból ezt nem lehet…”

Legtöbbször nem a falu, nem a lakhelyünk az, ami ténylegesen bekorlátoz bennünket, sem más külső körülményeink. Vagyis nem ezek miatt válik lehetetlenné a kitörésünk. Sokkal inkább azok a megszokások és vélemények tartanak fogva minket, amiket hallottunk, elhittünk, és azóta is igaznak vélünk.

bővebben
Boldog új év helyett merész célt

Boldog új év helyett merész célt

Legyen boldog, persze! De ez annyira általános és semmitmondó. Nem csupán fikciót kívánok neked, hanem azt, hogy bármikor képes legyél számodra értékkel bíró, akár merész célt is kitűzni, majd ezt követően a megvalósításán következetesen dolgozni is.

bővebben
Hogy’ lehet ennyi idióta ügyfél?

Hogy’ lehet ennyi idióta ügyfél?

Akármennyire imádjuk a szakmánkat, és elkötelezetten szolgáljuk az embereket, vannak, akik próbára teszik tűrőképességünket. Emiatt néha talán még abban is elbizonytalanodunk, hogy alkalmasak vagyunk-e erre a pályára. Mit tehetünk, hogy kevesebb problémás, és több szuper ügyféllel dolgozhassunk?

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This