Oldal kiválasztása

A kép forrása: unsplash.com

A mai bejegyzés hanganyaga (3:28)

Imádtam a bonyolult dolgokat. Legalábbis szerettem ezt a látszatot kelteni. Annyira belebonyolódtam, hogy közben én is elhittem, hogy ez éltet:

  • a hosszú, többszörösen összetett mondatok,
  • meg a komplex, szinte átláthatatlanul kacifántos üzleti folyamatok, és
  • a sok, gyakran nagyon is bonyolult, matematikai számolások sorozata.

De az az igazság, hogy mindig is szerettem az egyszerű dolgokat.
A futás is ilyen számomra.

A coaching is.

Sőt, a legjobb élményeim és legklasszabb eredményeim egyszerűséghez köthetők.

Egyszerűen könnyebb

Az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben érthető példa az, amikor egy borház képviseletében a Budavári Borfesztiválon kiállítóként részt vettem. A standon volt egy rakat bor, meg jó pár tucat palackozott must. Senki sem vitt a mustból. Nem fogyott, pedig alig fértünk el tőle a pici faházban. Jó lett volna, ha legalább egy-két rekesszel elfogy – gondoltuk -, mert akkor lesz egy kis mozgásterünk.

De semmi…

Majd jött az ötlet: írjuk ki, hogy van nálunk must.

Az ötnapos fesztivál harmadik napján egy fehér lapra nagy betűkkel ennyit írtunk ki:

Itt friss
MUST
kapható.

Az eredmény az lett, hogy nem csak az a néhány rekesznyi must fogyott el, amitől alig bírtunk mozdulni, de még kétszer-háromszor fel kellett töltenünk a faházat, és még így is a fesztivál vége előtt elvitték az UTOLSÓ KORTYOT is.

Egy egyszerű kiírásnak köszönhetően.

Vagyis a mai üzenetem ez:
EGYSZERŰSÍTS!

Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy valamit EGYSZERŰEN és KÖNNYEN megtenni, nos, ehhez gyakran kanyargós és rögös úton jutunk el.

Nekem 19 évembe telt, mire le tudtam egyszerűsíteni, és mindössze három pontba össze tudtam foglalni, hogyan segítek másokat sikerhez.

A 3 fő mozzanat:

1.) Szabj irányt!
2.) Cselekedj!
3.) Optimalizálj!

Attól függően pedig, hogy MILYEN PÁLYÁN JÁTSZOL, a második pontot ki lehet bontani.

Ha pl. szakértői (coach, személyi edző, dietetikus, nyelvtanár, tanácsadó, stb.) vállalkozást építesz, akkor ezekkel foglalkozz:

2.1 Tervezz!
2.2 Alkosd meg a cuccod, szolgáltatásod!
2.3 Tedd ismertté!
2.4 Szűrj!
2.5 Értékesíts!
2.6 Szolgáltass!
2.7 Kezeld jól a vállalkozásod pénzügyeit!

Ugyanígy megvan annak is a módja, mit csinálj, ha jobb párkapcsolatot akarsz, vagy kiemelkedőbb sporteredményt, vagy vezetőként inspiráltabb csapatot szeretnél.

Ha szeretnéd, ezekre megkereshetjük közösen a választ. Ha úgy érzed, szeretnél változtatni, egyszerűsíteni, gyere, nézzünk rá együtt ezen a díjmentes — élő, online — konzultáción.

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi mezőket!

További bejegyzések

A vállalkozásod eladó?

A vállalkozásod eladó?

Milyen könnyen szabadulnál meg a vállalkozásodtól? Mennyire szereted mindazt, amit nyújt neked? Mi a vállalkozásod célja? Milyen munkát ad számodra, és kinek jó az, amit elvégzel? Csak neked, csak másoknak? Mindenkinek, vagy senkinek?

bővebben
Hogy kerüld el a kiégést?

Hogy kerüld el a kiégést?

Van úgy, hogy válaszúthoz érkezünk. Van úgy, hogy elkedvetlenedünk. Ha unjuk, vagy már utáljuk is, amit csinálunk, vagy, ha azt érezzük, hogy már nincs értelme, mégis folytatjuk, könnyen kiéghetünk. Nézd meg, hogyan tudod eldönteni, hogy abbahagyj valamit, vagy folytasd tovább!

bővebben
Ha mások nem ismernek el

Ha mások nem ismernek el

Az elmúlt több, mint egy évtizedben, amióta először láttam ezt a filmet, barátoknak és ügyfeleknek is sokszor ajánlottam. Remekül szemlélteti, milyen könnyen bele tudunk helyezkedni a vádló és meg-nem-értett áldozat szerepébe egyszerre. Mi lehet a kiút?

bővebben
Ha nem kommunikálsz, elfelejtenek

Ha nem kommunikálsz, elfelejtenek

A követőidnek és ügyfeleidnek megfelelő intenzitású, számukra hasznos és érdekes tartalom segít számukra, hogy kapcsolódhassanak hozzád, és képben legyenek veled és szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ha ez nincs, elfelejtenek. Ha elfelejtenek, vásárolni sem tudnak tőled.

bővebben