Szándékod szerint!

Ha coach vagy, vagy nyelvtanár, vagy szakértő vállalkozóként teszed jobbá más emberek életét, illetve szaktudásodnak köszönhetően lesz képes szintet lépni ügyfeled vállalkozása, akkor te a változások olyan katalizátora vagy, akitől jobb hely lesz a világ.

Hogy te magad is  igazán jól érezd benne magad, saját elképzeléseid szerint kell élned és dolgoznod. Ehhez viszont szükséged lesz merész célokra, bátor döntésekre, következetes és kitartó erőfeszítésre. Ránézzünk, hogyan?

Eddig: Elfolytak a napjaid, folyamatosan gyűltek a feladataid, bosszantott a növekvő stressz, és tanácstalan voltál, hogyan dobhatnád ki mindezt a kukába.
Innentől: Felismered, mi és hogyan akadályoz, képes vagy felszámolni a halogatást, és megtanulod, hogyan élj szívből, szándékod szerint.

Van ehhez elég bátorságod?

Mi lenne, ha jó lenne ez az éved? Mármint mi lenne, ha azt vennéd a fejedbe, hogy ez az éved jó lesz? Sőt, tovább megyek. Mi lenne, ha nem csupán jó, hanem igazán klassz éved lenne? Olyan, ami nem csupán megtörténik és elsuhan melletted, aztán lesz, amilyen lesz, hanem te teszed elképesztővé.

Mi lenne, ha komolyan vennéd, és ténylegesen elköteleznéd magad amellett, hogy 2021 elképesztő lesz számodra?

Tőled lesz más! De…

nézzük csak meg, mit tehetsz ennek érdekében, és mi akadályozhat meg ebben!

Olvass tovább!

Vagy ha már most tudod, hogy mélyebbre szeretnél ásni, és nyitott vagy egy személyes konzultációra, akkor JELENTKEZZ MOST!

Konzultáció

A saját egyéni és üzleti céljaid megvalósulása érdekében lehetőséged van EGYÉNI és CSOPORTOS folyamatban részt venni.

Az első alkalom mindkét esetben egyéni — jelenleg online — konzultáció. Ezen a díjmentes orientációs beszélgetésen ránézünk arra, mivel szeretnél foglalkozni, milyen terület(ek)en szeretnél előrelépni. Emellett feltérképezzük azt is, hogy mi az, amivel valóban szükséged lesz munkálkodni, hogy azokat a változásokat elérhesd, amik ténylegesen fontosak számodra.

Az ugyanis, hogy valaki min szeretne dolgozni, és mi az, ami a valódi változásokat hozhatja, nem feltétlenül ugyanaz a KÉT TERÜLET.

Vagyis a beszélgetésünk arról fog szólni, hogy közösen kiderítsük, HOL vagy te és a vállalkozásod, és HOVÁ szeretnél eljutni a következő hónapokban. Megnézzük azt is, hogy milyen lehetőségeid vannak, hogy ezt az utat végigjárhasd.

A konzultáció végén teljesen magabiztosan meg fogod tudni hozni a DÖNTÉST, hogy önállóan szeretnéd bejárni ezt az utat, vagy HALADJUNK EGYÜTT. Ha a közös munkát választod, akkor dolgozhatunk kis csoportban, vagy egyénileg, egy teljesen hozzád igazított folyamatban.

A zsarnok szokások rabjai

Kutatások igazolják, hogy agyunk elképesztő mennyiségű, napjában közel 70.000 (hetvenezer!) gondolatot állít elő. Ennek viszont csak töredékére vagyunk tudatosak. Plusz ezen gondolatok jelenős része ugyanaz, amit tegnap is gondoltunk. Ráadásul életünket szokásainkból és meggyőződéseinkből — korábban rögzített és azóta nem-felülvizsgált gondolatokból — alkotjuk.

Napról napra — marionett bábuként rángatva minket.

Mit gondolsz, mi lesz más, ha szinte ugyanazokat gondolod ma is, mint tegnap, meg tegnapelőtt? Mitől lesz más a jövő heted, ha fénymásolatokat készítesz az előző napjaidról?

MEGJEGYZÉS: Nem, NEM KELL, hogy más legyen a holnapod, mint amilyen a tegnapod volt. Hiszen ha teljesen elégedett vagy az életeddel, ha remek kapcsolataid vannak, ha szárnyal a vállalkozásod, és nem csupán te rajongsz érte, hanem az ügyfeleid is, ha tele vagy energiával és makkegészséges vagy, ha úgy tudod beosztani az idődet, ahogyan szeretnéd,

ha egyszerűen boldog vagy

és nem akarsz változást az életedben, mert az pont megfelelő, sőt zseniális számodra, akkor nem kell semmit sem másképp csinálnod, mint eddig.

Viszont ha úgy érzed, hogy vannak rejtett tartalékaid, ha gyanítod, hogy a vállalkozásodból többet is kihozhatnál, és az életed különböző fontos területeinek egyike-másika futhatna jobban is, akkor valahol mégiscsak bele kell nyúlni ebbe az állandóságba.

Ha változást szeretnél, ehhez változtatni kell.

Változtass valamin!
Bármin!

De a “bármi” — ha ezt választod — nem feltétlenül azt a változást idézi elő, amit szeretnél.

Épp ezért érdemes azzal kezdeni, hogy meghatározod, hová szeretnél eljutni — mondjuk idén karácsonyig. Majd ha ezzel megvagy, akkor érdemes megkönnyíteni ezt az utazást. Igen, ez egy izgalmas út, egy valóságos kalandtúra lesz számodra. Tele akadályokkal. Legalábbis könnyű így tekinteni a kihívásokra. Azok a feladatok, amiken nap nap után dolgozol pusztán feladatok. Nem azért vannak előtted, hogy akadályozzanak.

Ez az egész csupán egy nagy, izgalmas és meglepetésekkel teli kalandjáték, amiben te vagy a főszereplő. Lehetsz akár hős is, de ami biztos, időnként óhatatlanul BÁTORNAK kell lenned.

A bárotság felemel

A bátorság az, ami könnyebbé és végigjárhatóvá teszi ezt a folyamatot számodra.

Bátorságra lesz szükséged, amikor elcsüggedsz, mert nem jönnek olyan látványosan és olyan gyors tempóban az eredmények, mint ahogyan azt remélted. Lehet, hogy szívesen kiszállnál ezen a ponton, vagy csinálnál inkább mást. És mindegy, min ügyködsz. Nem számít, hogy fogyni szeretnél, vagy több ügyfelet. Az sem, hogy nyelvet akarsz tanulni, vagy épp most akarod beindítani a coaching (vagy tanári, vagy egyéb szakértői) vállalkozásodat.

Jól jön a bátorság akkor is, amikor a napi rutinjaid veszik át az irányítást.
Te ezek közül egyiket, másikat meg akarod törni, ki akarod cselezni… és akkor jön a lágy fuvallat. Az agyad a nyakadat gyengéden megérintő, finom borzongást kiváltó halk gondolatot súg neked:

“Hagyd, hogy csináljam, ahogy eddig is! Az könnyebb. Gyorsabb. Látványosabb. Az a biztos. Az már csukott szemmel is megy. Ezzel az új izével meg csak bénázol. Ugye nem akarod, hogy mások lúzernek tartsanak?!”

Könnyű ilyenkor megrettenni, és vissza húzódni a csigaházba.

Bátorság kell ahhoz, hogy vállald a felsülés, a megbotlás kockázatát.

“Bátorság kell ahhoz, hogy vállald a felsülés, a megbotlás kockázatát.”

— Klopfer Csaba

Így fejleszd magad!

Ha felfedezed, hogy minden egyes bátor döntésed, amit merész — vagy néha kifejezetten félénk, és talán setesuta — tettek követnek, az fejleszt téged. Igen, még akkor is, ha nem olyan jók, mint ahogyan azt egy profi csinálja. Lehet, hogy sokkal, de sokkal ügyetlenebben végzed, mint az, akinek sok ezer órányi tapasztalata ugyanezen a területen.

Ez nem kudarcot jelent, és nem szégyent eredményez.

Minden tetted, annak kimenetelétől függetlenül, amit a számodra fontos célod érdekében teszel, lehetőséget biztosít, hogy ügyesebb legyél, tanulj belőle, és emiatt valóban közelebb kerülj hozzá.

Olyan ez, mint amikor elkezdtem íjászkodni. Az első edzéseken másfél órákon keresztül nem csináltam mást, mint bal kézzel fogtam az íjat, jobban pedig hátra húztam az ideget. Ezt elismételtem sok tucatszor. Közben meg fél szemmel azokat a lányokat és srácokat figyeltem, akik 20-30, meg 50 méterről is eltalálták a céltábla közepét. Én meg csak az üres ideget maceráltam. Újra meg újra. Néha tényleg arra figyeltem, amit csináltam. Máskor meg azt kérdeztem magamtól, hogy mi a szöszért vagyok itt. Aztán amikor néha odalépett mellém az edzőm, és a mozdulataim apró változtatására ösztönzött, akkor elkezdtem felfedezni, miket tudok másképp csinálni. A többiek gyakorlásában már nem csak azt vettem észre, hogy én milyen távol vagyok még ettől, hanem azt is, hogy ők miképp csinálják azt, amikor jól lőnek, és mitől más az, amikor félremegy a vessző. Észrevettem az apró különbségeket.

“Haszonos, ha felismered és elfogadod, hogy az, amit csinálsz, pont az az út, az a folyamat, amit nem tudsz megúszni, sem kikerülni, ha jobban akarod csinálni.”

— Klopfer Csaba

Eddig: Elfolytak a napjaid, folyamatosan gyűltek a feladataid, bosszantott a növekvő stressz, és tanácstalan voltál, hogyan dobhatnád ki mindezt a kukába.
Innentől: Felismered, mi és hogyan akadályoz, képes vagy felszámolni a halogatást, és megtanulod, hogyan élj szívből, szándékod szerint.

Van ehhez elég bátorságod?

Ilyen volt az is, amikor kezdő futóként gyakran légszomjjal küzdöttem végig az edzéseket, és szinte sírva roskadtam össze. Bénának tartottam magam, mert a többiektől rendszeresen leszakadtam.

De mentem tovább.

Majd részt vettem a következő edzésen is.
Kellett ehhez is bátorság.
Hiszen megvolt annak az esélye, hogy újra egyedül, a többiek mögött messze lemaradva, kullogva tudom csak teljesíteni a napi távot.

Neked van bátorságod belevágni, hogy 2021 az egyik, ha nem a legjobb éved lehessen?
Van merszed elköteleződni amellett, hogy ezt végig is csináld?

Igen?

Akkor is, ha fogalmad sincs még, hogyan tudod ezt valósággá változtatni?

Ha IGEN, keress meg, hogy közösen rá tudjunk nézni, mi mindent tudsz megtenni ennek érdekében.

Ha NEM, ha úgy érzed, még erőtlen és bátortalan vagy ahhoz, hogy elköteleződj, de szeretnél ezen változtatni, akkor is keress. Megnézzük a lehetőségeidet.

Kívánom, hogy ez az év, 2021, sok más élmény mellett, arról legyen majd emlékezetes számodra, és azt tudd elmesélni a gyerekeidnek és unokáidnak sok-sok évvel később is, hogy

“Ez volt az egyik legbátrabb évem.”

Miért hallgass rám?

Klopfer Csaba
coach, üzleti mentor

Közel két évtizede foglalkozom kommunikációval, ezen belül marketinggel, coachinggal és mentorálással. Ezalatt dolgoztam cégvezetőkkel, olimpikonokkal, coachokkal, dietetikusokkal, erőnléti edzőkkel, nyelvtanárokkal, nyelvtanulókkal, webdesignerekkel, marketing és értékesítési vezetőkkel. Segítek márkák felépítésében, praxisok beindításában, értékesítési folyamatok automatizálásában, vállalkozások fejlesztésében, kommunikációs stratégia kialakításában, párkapcsolatok megerősítésében, élsportolók teljesítmény-optimalizálásában.

Szenvedélyem az inspirálás. Hiszem, hogy a világ jobb hellyé válhat, ha képesek vagyunk még mélyebb kapcsolatot ápolni saját magunkkal, és rátalálunk valódi értékünket. Láttam már sokszor, milyen az, amikor valakit a saját fejében lévő korlátok visszatartanak, és milyen különbséget hoz, amikor ezen túl tud lépni.

Ha felismerjük azt a “MIÉRT”-et, ami mindig is mozgatott és vitt előre minket, akkor mind a munkánkban, mind a magánéletünkben tapasztalt erölködésünk megszűnhet, és új perspektívák nyílhatnak meg előttünk.

Abban tudok segíteni, hogy tudatosítsd ezt magadban. Örömmel támogatlak, ha készen állsz felszínre hozni azt, ami ott lakozik benned.

Célom…

hogy azok az emberek, akikkel kapcsolatba kerülök, képessé váljanak saját magukból többet kihozni, mint korábban valaha. Fizikálisan és mentálisan is magasfokú teljesítményt érjenek el, tapasztalhassák meg a jobb, őszintébb, és ebből eredően felszabadultabb emberi kapcsolódások erejét — akár a magánéletükben, a karrierépítésük során, vagy a binzisz világában egyaránt.

Legfrissebb bejegyzések

“Hé, ebből a faluból ezt nem lehet…”

“Hé, ebből a faluból ezt nem lehet…”

Legtöbbször nem a falu, nem a lakhelyünk az, ami ténylegesen bekorlátoz bennünket, sem más külső körülményeink. Vagyis nem ezek miatt válik lehetetlenné a kitörésünk. Sokkal inkább azok a megszokások és vélemények tartanak fogva minket, amiket hallottunk, elhittünk, és azóta is igaznak vélünk.

bővebben
Boldog új év helyett merész célt

Boldog új év helyett merész célt

Legyen boldog, persze! De ez annyira általános és semmitmondó. Nem csupán fikciót kívánok neked, hanem azt, hogy bármikor képes legyél számodra értékkel bíró, akár merész célt is kitűzni, majd ezt követően a megvalósításán következetesen dolgozni is.

bővebben
Hogy’ lehet ennyi idióta ügyfél?

Hogy’ lehet ennyi idióta ügyfél?

Akármennyire imádjuk a szakmánkat, és elkötelezetten szolgáljuk az embereket, vannak, akik próbára teszik tűrőképességünket. Emiatt néha talán még abban is elbizonytalanodunk, hogy alkalmasak vagyunk-e erre a pályára. Mit tehetünk, hogy kevesebb problémás, és több szuper ügyféllel dolgozhassunk?

bővebben

Copyright © 1979-2022 /// klopfer.hu / Klopfer Csaba | Jogi információk Impresszum

Pin It on Pinterest