KIHÍVÁS: 366 nap — 366 ember — 366 mély beszélgetés

Mi lenne, ha kiderülne, csak a fejedben lévő korlátok tartanak vissza? 

Egy merész kihívást tettem magam elé: 366 nap alatt 366 emberrel beszélgetek. Mit szólnál, ha te lennél az egyik?
Te hozod a témát, másfél órán át körbejárjuk, összekeverjük, mint a Rubik kockát, átstrukturáljuk, majd lépésről lépésre haladunk, hogy a helyére kerülhessenek az elemek.

Ez egy különleges év

Szökőév van, és még januárban elhatároztam, hogy az idei 366 napon át minimum 366 emberrel folytatok mély beszélgetést. Máris elmondom, miért, de előtte hadd osszak meg pár gondolatot.

Évek óta duruzsolom magamnak, hogy
“Szeress és szolgálj!”
Egyre erőteljesebben érzem és élem, hogy milyen kiemelkedő jelentőségű a munkánk során másokat szolgálni.

A másik — számomra fontos — alapelv:
“Adj többet, add jobban!”

Ennek érdekében folyamatosan tanulok és nyitott vagyok változni. Ezt arra használom, hogy egyre többet tudjak adni ügyfeleimnek, és azt egyre jobban adjam.

Ezért is választottam magamnak ezt a #366mélybeszélgetés kihívást. Igen, ez egy igazán komoly kihívás — és ha szeretnéd, részt vehetsz benne te is.

Gyakorolj következetesen!

Meggyőződésem — és szakmai tapasztalatom is azt mondatja velem —, hogy a gyakorlás segít egyre ügyesebbé válni, akár mesteri szintre emelni egy-egy jártasságunkat.

Vagyis ha valamiben jobbá akarunk váltani, akkor azt célszerű rendszeresen, állhatatosan gyakorolni. Persze az is igaz, hogy a hülyeség gyakorlása hülyeséget eredményez.

Azaz nem elég akárhogy és akármit gyakorolni. Ezért különösen örülök annak, hogy ügyfeleimmel gyakorolhatok, mert a velük való munka során azonnal megkapom a visszajelzéseket. Akkor is, ha jönnek a várt eredmények, és akkor is, ha valamin érdemes lenne javítani.

Ilyenkor közösen is, és én külön is megnézem, miket csináltunk jól, és mik azok, amit ezentúl csinálhatnánk jobban is. Majd ezeket át is emelem a gyakorlatba, illetve segítek az ügyfeleimnek, hogy ezek a tapasztalatok ne csupán okosabbá tegyenek minket, hanem a lehető leggyorsabban új szokásként beépülhessenek.

Mersz nézőpontot váltani?

Ha tudod, hogy többet is el tudnál érni, mint eddig, és ha úgy érzed, készen állsz ezért tenni is, ha nyitott vagy változni, ha tudod, hogy most jött el a te időd, és szintet szeretnél lépni, akkor keress. Üljünk le egy mély beszélgetésre, és nézzük meg, mit tudsz tenni, hogy elérd azokat az eredmények, amiket szeretnél.

Ha vannak merész céljaid, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, akkor egy mély beszélgetés segítségedre lehet. Akkor is, ha csak jobban szeretnéd magad érezni a bőrödben, vagy ha a saját mikroköznyezetedben szeretnél valami új dolgot megvalósítani, akkor is, ha tágabb környezetedre szeretnél hatást gyakorolni.

Lehet, hogy vállalkozóként szeretnél fejlődni, valami klassz dologgal előrukkolni. Lehet, hogy több profitot szeretnél, vagy “love brand”-et építenél, egy új terméket vagy szolgáltatást a piacra dobni.

Lehet, hogy gyökerestül felforgatnád az életed, és szeretnél mély változást (transzformációt) megtapasztalni. Egy nézőpontváltás felforgathatja az életed. Olyan dolgokat is megtehetsz, amiről belül tudod, hogy eljött az ideje, de eddig nem tudtad, vagy nem merted meglépni.

Lehet, hogy sportolóként szeretnél többet kihozni magadból.

Talán a házasságod döcög, és szeretnéd, ha szeretetteljes kapcsolattá változhatna.

Meglehet, hogy kilógsz a sorból, mindenki csodabogárnak tart. Vagy épp lúzernek, aki eddig nem vitte még semmire. De te tudod, vagy legalábbis sejted, hogy ennél több van benned.

Előfordulhat az is, hogy életed egyik vagy másik területén már kiemelkedőt alkottál. Talán tömegek néznek fel rád. Példaképnek tartanak. De te tudod, hogy van olyan, amit vagy akit elhanyagoltál, félvállról vettél, és még az is lehet, hogy emiatt imposztornak, kóklernek tartod magad. Lehet, hogy azt érzed, van ennél több is, és szeretnél nagyobb összhangot életed különböző területei között.

Ne fogd vissza magad! Jelentkezz egy mély beszélgetésre!

Munkám során mély beszélgetéseket adok — sokszor igen merész célokért dolgozó — ügyfeleimnek, ahol gyakran a csupán a saját fejükben létező akadályok lebontásával foglalkozunk.

Neked mit adna egy mély beszélgetés?

Előtte padlón voltál, utána szétvet a tettvágy. Előtte kilátástalannak tűnt szinte minden, utána elképesztő lehetőségek is megjelennek számodra. Előtte nem értetted, miért akadtál el, utána szintet tudsz lépni. Előtte gyűlölted, utána megkedvelheted.

Van úgy, hogy csak egyetlen beszélgetésnyire vagyunk valami újtól. Egy fordulóponttól. Igaz, itt most nem a felszínes csevegésre gondolok. Persze annak is megvan a helye és szerepe az életünkben. De talán volt már veled is olyan, hogy egy mély baráti beszélgetés, vagy akár csak egyetlen helyénvaló kérdés kimozdított, vagy fenékbe billentett, és máris másképp néztél az életedre, illetve az aktuális helyzetedre.

Ilyen lehet az is, amikor egy edző a pálya széléről extra motivációt ad a sportolójának a győzelemhez. Vagy amikor egy szülő, vagy egy jó pedagógus figyel, kérdez, meghallgat. Igyekszik a másikat megérteni. Majd inspirál, tanít — és számonkér, ha kell.

Én most egy ilyen mély beszélgetést szeretnék adni. Neked is. Olyat, ami akár fordulópontot is jelenthet számodra.

ÁTLÁTHATÓSÁGOT?

A témát te hozod, és ha olyan, át tudjuk nézni, hogyan alakult ki. Közösen fel tudjuk térképezni, több oldalról meg tudjuk nézni az aktuális helyzetet. Így könnyen előfordulhat, hogy megváltozik a nézőpontod is, vagyis elkezdheted másképp szemlélni az életed, mint eddig. Vagyis jó eséllyel sokkal tisztább képpel fogsz rendelkezni, mint eddig, és így könnyebb lesz megtalálni a következő lépést is.

w

ŐSZINTESÉGET?

Megnyílhatsz. Szeretek figyelni, hallgatni, kérdezni. Most is – ebben a mintegy másfél órában – a teljes figyelmem azé, aki velem szemben ül. Szeretek egy olyan teret kiépíteni magunk köré, ahol teljes bizalommal és őszintén megnyílhatsz, ahol akár a félelmed ellenére is önmagad lehetsz, ahol a támogatásommal felszínre hozhatsz olyan dolgokat, amiket egyedül nem tudnál, talán nem is mernél.

TÁMOGATÁST?

A beszélgetés előtt küldök egy kérdéssort, ahol visszajelzést adhatsz arról, milyen téma foglalkoztat most leginkább, mire keresed a megoldást. Ez azért jó, mert így a beszélgetésre felkészülve érkezem, és sokkal mélyebben tudok rád figyelni. Foglalkozhatunk az akadályok lebontásával is. Így új perspektívával távozhatsz. Ha pedig kifejezetten szeretnéd, beszélhetünk további támogatásról is.

Munkám során mély beszélgetéseket adok — sokszor igen merész célokért dolgozó — ügyfeleimnek, ahol gyakran a csupán a saját fejükben létező akadályok lebontásával foglalkozunk.

A szavak ereje

Itt van néhány jelenet egy-egy filmből, ahol láthatod, milyen hatással lehetnek emberekre a szavak, a beszéd, a beszélgetés, a kérdések. Az inter- és intraperszonális kommunikáció, vagyis az, ahogyan másokkal, illetve belül önmgagunkkal kommunikálunk, ezek formálják az életünkeseményeit, azaz igen komoly hatást váltanak ki.

Te miket tudsz felidézni az eddigi életedből, amikor egy beszélgetés megváltoztatott téged, vagy te változtattál meg mást?

William Wallace (Rettenthetetlen)

Tony D’Amato (Minden héten háború)

Socrates (A békés harcos útja)

Michael Corleone (Keresztapa)

Patch Adams

Yoda (Star Wars)

Tyler Durden (Harcosok klubja)

Morpheus (Mátrix)

“Aki másképp látja a világot, annak a világa megváltozik.”
— Rich Litvin

Az elmúlt 16 évben dolgoztam cégvezetőkkel, olimpikonokkal, borászokkal, marketing és értékesítési vezetőkkel, futókkal, kerékpárosokkal, coachokkal, dietetikusokkal, személyi edzőkkel, nyelvtanárokkal, gyerekeiket nevelő szülőkkel. Segítettem márkák felépítésében, praxisok beindításában, élsportolók önbizalom fejlesztésében, párkapcsolatok megerősítésében, weblapok létrehozásában, kampányok és rendezvények megtervezésében, szervezetek fejlesztésében, ügyfélszerző rendszerek felépítésében, üzleti folyamatok automatizálásában és optimalizálásában.

Nevem Klopfer Csaba. Abban kívánok segíteni, hogy felkészülj a változásra, és akár eddigi életed egyik legnagyobb üzleti áttörését érd el, vagy egyéb transzformációt tudj megtapasztalni. Ha te is mikrovállalkozó vagy és ott éll benned a versenyszellem, ha coachként, személyi edzőként, dietetikusként, fotósként, marketing kivitelezőként, trénerként dolgozol, de nem vagy elégedett a praxisoddal, ha szeretnéd beindítani a vállalkozásod, vagy ha azt érzed, eljött az ideje szintet lépni, ha stabil ügyfélkört, kiszámítható bevételt és növekvő profitot  szeretnél realizálni, vagy ha egyszerűen csak azt érzed, hogy jó lenne valakivel nyíltan és őszintén megosztani mindazt, ami benned kavarog, akkor jelentkezz egy mély beszélgetésre.

Munkám során mély beszélgetéseket adok — sokszor igen merész célokért dolgozó — ügyfeleimnek, ahol gyakran a csupán a saját fejükben létező akadályok lebontásával foglalkozunk. Ez egy 90 perces mély beszélgetés — ingyenes. Ugyanakkor nem demó. Valóban a TE SZEMÉLYES témáddal, terveddel, kihívásaiddal foglalkozunk, ezekre keressük a lehető legjobb megoldást.

Copyright © 1979-2020 /// klopfer.hu / Klopfer Csaba | Jogi információk: Impresszum, Adatkezelési tájékoztató