Elég merész, elszánt és kitartó vagy ehhez?

Mit szólnál, ha kapnál egy ajándékot tőlem? Mit szólnál, ha ez az ajándék hatással lehetne az előtted álló évtizedre? Mit szólnál, ha adnék mondjuk egy csodakapszulát? Lenyelnéd, és megváltozna az életed. Milyen lenne?

Oké, nem kapszulát adok, de valami olyasmit, amivel ezt a hatást el tudod érni. Érdekel?

Mi a legmerészebb célod?

Mit szeretnél, mennyire legyen kiemelkedő a 2020-as éved?

Milyen gyakran érzed magad zseniálisan? Milyen könnyen pattansz ki reggelente az ágyból? Milyen könnyen jössz ki a munkatársaiddal? A beszállítóiddal? És milyen a párkapcsolatod? Milyen a vállalkozásod megítélése a piacon? Mit mondanak rólad, a márkádról az ügyfeleid?

Hová szeretnél jövő évvégéig eljutni? Mi az, amit el tudsz, és mi az, amit el is mersz képzelni?

“Ha szeretnéd valóra váltani álmaidat, mindenekelőtt ébredj fel!”
— Vavyan Fable

Nos igen, coachként az alapvető feladatom, hogy támogassam az ügyfeleimet abban, hogy nyitott szemmel, kicsit (vagy nagyon) másképp lássák a világot. Hogy vegyék észre a körülöttük és saját magukban lévő lehetőségeket, és hogy produktívabban tudjanak haladni a számukra fontos célok felé.

Valami most kezdődik el

Itt vagyunk egy új év, egy új évtized kezdetén. A jövő kezdetén. Te mit akarsz kihozni belőle? Mit gondolsz, mennyi közöd van ahhoz, hogyan alakul a mai napod, heted, az éved? Kin múlik, milyen lesz az életed ebben a tíz évben? Van-e elég bátorságod azt mondani, hogy ez tőled függ, ez rajtad múlik? És ha ki is mondod — akár hangosan, akár magadban —, ezt valóban így gondolod? Hajlandó vagy megtenni mindent azért, hogy valóban hatással lehess az életed alakulására? Hajlandó vagy jobbá tenni, megváltoztatni a világodat, és ezáltal hatással lenni másokra?

Anthony Robbins, vállalkozó, coach, író, aki több millió emberre volt transzformatív (átváltoztató) hatással, és aki tanácsaival látta el többek között Diana hercegnőt, Sir Anthony Hopkinst, Bill Clintont, Andre Agassit, az NBA és az NHL sztárjait is, ezt mondta:

“Általában túlértékeljük, amit egy éven belül meg tudunk valósítani, és alulbecsüljük azt, amit egy évtized alatt elérhetünk.”
— Anthony Robbins

Mit szeretnél kihozni az előtted álló időszakból?
Milyen lesz a 2020-as éved?

Ezeket a kérdésekes feltettem magamnak is. Javaslom, ha majd elolvasod ezt a bejegyzést, utána szánj rá időt, és válaszold meg magadnak te is.

Amikor először láttam az “A jövő kezdete” c. filmet, döbbenet ült rám, és csendben bámultam magam elé, amíg a stáblista gördölt felfelé. Döbbenet, meghatottság és egy erős szándék. Meg ez a kérdés: hogyan tehetném én jobbá a világot? Azt a világot, amiben élek.

Azóta eltelt 16-17 év.

A munkámban napról napra az vezérel, hogy segítsek másoknak, hogy ők jobb világot teremthessenek. Maguk és a környezetük számára. Mint a tűz, úgy ég bennem a vágy, hogy abban támogassam az ügyfeleimet, hogy FELISMERJÉK: több lakozik bennük, mint amit eddig felfedeztek saját magukból.

Többre képesek.

Biztosan tudom, hogy ez veled is így van. Még többet tudsz tenni, még jobb teljesítményt tudsz előcsalogatni magadból, és még csodálatosabb életet tudsz megtapasztalni, mint eddig.

Tudom, mert annyiszor láttam már. Láttam sportolóknál, hogy miképp tartják magukat vissza, majd pedig hogyan tudnak szárnyalni. Olyan eredményeket elérni, ami korábban lehetetlennek tűnt számukra.

Láttam vállalkozókat is, akik kezdetben féltek, bizonytalanok voltak, icipiciben mertek csak gondolkodni. De az akkor hatalmasnak tűnt számukra. És ahogy elkezdték felfedezni saját értékeiket, lehetőségeiket és képességeiket, elkezdtek egyre bártabban gondolkodni. Egyre merészebb célokat kitűzni, megvalósítani.

Szinte biztos, hogy te is ezen az úton jársz. Hogy mennyire az út elején vagy, vagy előre nyargaltál már, ezt nem tudom. De bárhol is tartasz, biztosan tudsz még többet adni a világnak, a környezetednek és persze magadnak. Több figyelmet, több élményt, több hasznosságot. Örömet, mosolyt, kihívást.

A jövő kezdetében Trevor, egy hetedik osztályos kölyök ezt mondja:

“Vannak, akik megijednek attól, hogy másképp is élhetnének. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz — még a rossz dolgokhoz is —, hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják. És ha ők feladják, mindenki veszít.”

Mindenki. Veszít. Mindenki. Ő saját maga is. A barátai, a családja. Az ügyfelei. A konkurenciája is. Mindenki.

Veszítenek, hiszen rejtve marad mindaz a potenciál, ami nem került a felszínre. Pedig a konkurenciát is fejlődésre ösztönözhetné, az ügyfeleknek adhatna még többet, még jobban. A családjának adhatna több együtt töltött, igazán klassz időt, mély figyelmet, csodás dolgokat. És mindettől, az egész folyamattól, az úttól, amit eközben megtesz, egyre felszabadultabb, boldogabb és ragyogóbb élete lehetne.

A filmben Trevor kitalálta, hogy ő úgy változtatja meg a világot, hogy jót tesz három emberrel. De ezt úgy teszi, hogy nem vár viszonzást, csak arra kéri őket, hogy adják tovább a jót három másik embernek.

Így mesél az osztálynak az ötletéről:

“Segíteni fogok nekik, valami nehéz dolgoban. Amivel egyedül nem tudnak megbírkózni. Megcsinálom helyettük. Ők pedig ugyanezt teszik három másik emberrel. És ők is továbbadják.”

Ha voltál már MLM-es bemutatón, vagy ha egyszerűen jó vagy matekból, akkor tudod, hogy rövid időn belül rengeteg embert el lehet így elérni. Sok tucat ember életére lehetsz közvetve hatással.
 
Ha csak 9 közvetett kapcsolódási pont tavolságra nézünk, az több, mint 88.500 ember. Ennyi ember pedig ha egy településen élne, az Magyarország 10. legnagyobb városa lenne.
Akit elbűvölnek a számok, itt mazsolázhat, hány emberre tud ilyen módon hatással lenni.

De mi is az, amire neked közvetlenül hatásod van? A világ nem ilyen egyszerű matek példa. Nem fogja mindenki továbbadni a “jót”. Az egyes “láncszemek” elszakadhatnak.

Trevor így mondta:

“Nem könnyű, nem tervezhető. Mindig figyelni kell az embereket. Vagyis szemmel tartani, védeni őket, mert nem tudják, mi jó nekik. Ez egy lehetőség, hogy megjavítsunk valami fontos dolgot. Például egy embert.”

Az én kihívásom — a TE ajándékod

Te mit gondolsz, mennyire vagy elszánt, hogy megváltoztasd a világodat? Hajlandó vagy másoknak segíteni? Hajlandó vagy merész célokat kitűzni? Ha úgy érzed, könnyebben, gyorsabban és biztosabban valósíthatod meg a terveidet, akkor hajlandó vagy segítséget kérni, és azt elfogadni?

Én most elhatároztam, hogy ebben az évben még több emberrel fogok kapcsolódni, és még többnek nyújtok még nagyobb segítséget. Ennek érdekében, tanulok, fejlődök én is, és mindazt, ami bennem van, örömmel osztom meg.

Tegyük fel, hogy tényleg tudok egy csodapirulát adni. De ez nem tenne sem a zsebedbe, sem a bankszámládra milliókat. Lenyelnéd, és utána nem állna az új csodavillád előtt sem egy vadiúj menő sportkocsi, sem semmilyen más új luxus járgány, nem cserélődne le a családod sem, nem tűnne el az a pár hurka sem a hasadról, combodról, amin már egy ideje dolgozol. De még a ruhatárad is maradna a régi.

Nem, ez a csodakapszula ilyen varázslatra NEM képes.
Valami másra viszont IGEN!

Mit szólnál, ha ez a csodakapszula abban segítene, hogy te is képes legyél izgalmas, számodra kihívást jelentő célokat kitűzni, és megadná azt a magabiztosságot, hogy végig is csináld? Mit szólnál, ha azt az elszántságot adná meg, amivel az elit sportolók is hozzáállnak a merész céljaik megvalósításához?

  • Tehát nem feltétlenül lesz könnyebb az utad.
  • Talán még rövidebb sem lesz.
  • De biztosan célbaérsz.

366 nap alatt 366 emberrel 366 beszélgetést tűztem ki célul erre az évre. Ha ennek következtében mindenki tényleg csak 3-3 embernek segít valami nehéz témában, akkor ez az év egy igen erős alapot adhat ennek az évtizednek – számomra, és minden érintett számára. Hiszen ez 9 kapcsolódásnyi távolságban már több, mint 7 millió embert jelent. 😉

Már a gimiben is szerettem úgy beszélgetni, hogy az nem feltétlenül rólam szólt. Szerettem figyelni, hallgatni, kérdezni. Most is – abban a mintegy másfél órában – a teljes figyelmem azé, aki velem szemben ül. Szeretek egy olyan teret kiépíteni magunk köré, ahol a másik ember teljes bizalommal és őszintén megnyílhat, ahol akár a félelme ellenére is önmaga lehet, ahol a támogatásommal felszínre hozhat olyan dolgokat, amiket egyedül nem tudna, talán nem is merne. Mély beszélgetéseket adok merész üzleti célokért dolgozó versenyszellemű embereknek, és gyakran a csupán a saját fejükben létező akadályok lebontásával foglalkozunk. Így nem ritkán új perspektívával távoznak egy ilyen beszélgetés után.
Ez pedig azért jó, mert új távlatok, új lehetőségek jelennek meg. Ennek következtében merészebb célokon is el tudnak kezdeni munkálkodni.

És ez az, amiért igazán rajongok: felemelni a másikat, és megmutatni neki a benne lévő erőt, rejtett lehetőségeket! Ezért imádok sportolókkal és vállalkozókkal is beszélgetni, hiszen egyértelműen megmutatkozik a felébredt erő, a kiaknázott többlet potenciál.

Ilyen beszélgetést kínálok fel neked is.

“Az életünk sok mindent rejt.
Az, hogy mindebből te mit fedezel fel,
csak rajtad múlik.”
— Carl Bora

Hiszem, hogy ez olyan lesz számodra, mint az a csodakapszula, amiről az előbb meséltem. Nem lesz tükörsima út előtted, de végig tudsz rajta menni, és igen, képes leszel merész célokat is elérni.
 
Teljes mértékben hiszek a coachingban. Engem is különösen inspirál, amikor egy coach vagy egy mentor mellett tudom kihozni magamból a legjobbat. Tudom, hogy mennyit számít, és mekkora lendületet ad, és mennyi időt spórolhat meg az életemben.
 
Ahogyan Brian Tracy is mondta a híres Phoenix Szemináriumában: “minden fontos, minden számít!” Én is ezt tapasztalom. Abszolút hiszek abban, hogy nincsenek átlagos pillanatok, lényegtelen, következmények nélküli tevékenységek. Mindig lehet még többet kihozni magunkból, mindig van még előrébb vagy még feljebb és, hiszem azt is, hogy minden mély beszélgetésben benne van a lehetőség, hogy megváltoztassa az életünket.
 
Ha szeretnél egyrészt segíteni nekem, hogy elérjem a kitűzött célomat (#366mélybeszélgetés), és ha te is szeretnéd felfedezni, mi rejlik még benned, ha szeretnél az életed versenyén még jobban szerepelni, akkor jelentkezz egy coaching beszélgetésre.

Az elmúlt 15 évben dolgoztam cégvezetőkkel, olimpikonokkal, borászokkal, marketing és értékesítési vezetőkkel, futókkal, kerékpárosokkal, coachokkal, dietetikusokkal, személyi edzőkkel, gyerekeiket nevelő szülőkkel. Segítettem márkák felépítésében, coaching praxisok beindításában, élsportolók önbizalom fejlesztésében, párkapcsolatok megerősítésében, weblapok létrehozásában, kampányok és rendezvények megtervezésében, szervezetek fejlesztésében, ügyfélszerző rendszerek felépítésében, üzleti folyamatok automatizálásában és optimalizálásában.

Nevem Klopfer Csaba. Coachként és üzleti mentorként abban kívánok segíteni, hogy felkészülj eddig életed egyik legnagyobb üzleti áttörésére. Ha te is mikrovállalkozó vagy, ha coachként, személyi edzőként, dietetikusként, fotósként, marketing kivitelezőként, trénerként dolgozol, de nem vagy elégedett a praxisoddal, ha szeretnéd beindítani a vállalkozásod, vagy ha azt érzed, eljött az ideje szintet lépni, ha stabil ügyfélkört, kiszámítható bevételt és növekvő profitot  szeretnél realizálni, akkor csak  fogadd el és használd is fel ezt az ajándékot.

Ez a 90 perces coaching beszélgetés ajándék. Ugyanakkor nem demó. Valóban a TE SZEMÉLYES témáddal, terveddel, kihívásaiddal foglalkozunk, ezekre keressük a lehető legjobb megoldást.

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Abban tudlak támogatni, hogy felismerd saját szunnyadó értékeidet és lehetőségeidet. A megfelelő — időnként talán provokatívnak ható, ugyanakkor a maximális tiszteletet megadó — kérdések nyomán elgondolkozol felmerülő elakadásaid, kihívásaid kapcsán. Megdöbbenve tapasztalod, hogy saját magad jössz rá eddig rejtett összefüggésekre. Valódi lehetőségek egész sorát fedezed fel.

Egyszerűen saját magad jössz rá a dolgok nyitjára.

Én ebben a folyamatban olyan vagyok, mint egy katalizátor. Ez azért jó, mert így nem fogsz biorobottá (zombivá) válni. Nem utasításokat és jópofa ötleteket fogsz végrehajtani csak azért, mert arra megkért (vagy utasított) valaki.

Épp ellenkezőleg: egy gondolkodó, tudatos célmegvalósító, értékes mikrovállalkozó/vezető/élsportoló leszel, aki nem retten meg a saját árnyékától.

MILYEN ESETEKBEN KERESS?

Segítségképp összefoglalom, hogy kikkel, milyen emberekkel dolgozom, illetve dolgoztam korábban:

1.) Olyan alkalmazottakkal, akik most tartanak ott, hogy “jó lenne vállalkozni, de hogyan?”, vagyis abszolút kezdő vállalkozók, és szeretnének kerülő utak nélkül valódi, kézzel fogható eredményeket elérni, illetve szeretnék elkerülni a kezdők által leggyakrabban elkövetett baklövéseket.

2.) Olyan vállalkozókkal (coachokkal, dietetikusokkal, edzőkkel, marketing kivitelezőkkel, tanárokkal stb.), akik már lehet, hogy évek óta viszik a vállalkozásukat, de vagy elakadtak, és szeretnének ezen továbblendülni, vagy egyszerűen csak elérkeztek arra a pontra, hogy szintet lépjenek.

3. Olyan sportolókkal, akik nemzetközi porondon szereplő élsportolók, olimpikonok. Valamint olyan amatőr sportolókkal is, akik munka, család és más elfoglaltság mellett szeretnének jobb eredményeket elérni, versenyekre felkészülni úgy.

Abban segítem őket, hogy olyan nagyon klassz dolgokat érjenek el, amik számukra különösen fontosak. Akár a karrierjükben, munkájukban, akár magánéletükben.

FOGADD EL AZ AJÁNDÉKOT!

Annak érdekében, hogy a 2020-as éved valóban KIEMELKEDŐ legyen számodra, és elképesztő üzleti és más, számodra fontos eredményeket el tudj érni, és meg tudd alapozni további évtizedeidet, szeretnélek megajándékozni.

Ha coach vagy, vagy ha mással is foglalkozol, legyél dietetikus, marketing kivitelező, fotós, személyi edző, fodrász, ha saját könyvedet szeretnéd idén kiadni, vagy ha a network marketing (mlm) bizniszedet szeretnéd elindítani, felfuttatni, vagy ha az életed más területén szeretnél szintet lépni, vagyis HA MOST ELDÖNTÖD, HOGY KOMOLYAN VESZED a idén előtted álló 366 napot (igen, idén szökőév van), akkor hiszem, hogy ez egy remek lehetőség számodra!

Viszont úgy gondolom, fontos, hogy mindketten lelkesen vágjunk bele, mert csak ebben az esetben tudunk létrehozni valami újat. Tehát kérlek, inkább csak akkor kérd ezt az ajándékot, ha nyitott vagy a változásra!

Itt meg is tudod nézni “A jövő kezdete” c. filmet:

Copyright © 1979-2020 /// klopfer.hu / Klopfer Csaba | Jogi információk Impresszum

Pin It on Pinterest